Poslední prázdninový víkend je lepší, než se policie obávala

Praha - Poslední srpnový víkend je tradičně ve znamení návratů z prázdnin a dovolených. Kvůli silnějšímu provozu jsou ve službě po celé republice o stovky policistů víc než obvykle. Poslední prázdninová neděle – tzv. návratový den - není zatím tak hrozná, jak se policisté obávali, a spíš připomíná klasickou neděli, říká zpravodaj ČT Karel Rožánek. K tomu přispělo mimo jiné i to, že školní rok začíná až v úterý.

Závěr posledního prázdninového víkendu se zatím obešel bez výraznějších komplikací v dopravě, situace je podle dopravních odborníků klidná a plynulá. Ani následky havárií nejsou zatím tak tragické jako v předchozích letech. Podle policejních statistik od pátku zahynuli při dopravních nehodách čtyři lidé, zatímco ve stejném období loni jich bylo 13 a předloni dokonce 15.

Během letošních prázdnin zemřelo na českých silnicích 138 lidí. To je o více 61 mrtvých méně než loni. Méně lidí než loni zatím zemřelo také během posledního prázdninového víkendu, který ale ještě neskončil. Nejhorší konec prázdnin za posledních deset let byl v roce 2004. Tehdy se domů nevrátilo 21 lidí.

Příspěvek Karla Rožánka, Evy Lípové a Evy Knajblové (zdroj: ČT24)