Při srážce autobusu s dodávkou se zranil jeden muž

Plzeň - Na výjezdu z Plzně na Bílou Horu se dnes ráno srazil autobus MHD s dodávkou. Záchranáři do nemocnice převezli jednoho staršího muže, který utrpěl lehké zranění. Zatím není jasné, kolik cestujících v autobuse jelo. Dodávka se s autobusem střetla v prudké zatáčce před vjezdem na Bílou Horu. Nehodu zavinil řidič dodávky, který vjel do protisměru. Podle policie nemá řidičský průkaz a v minulosti nasbíral plný počet trestných bodů, informovala o tom policejní mluvčí Simona Čejková.

„Jednalo se o linkový autobus, který řídil 55letý muž. Dodávku řídil muž ve věku 34 let, který neměl řidičské oprávnění. S dodávkou vyjel do protisměru,“ uvedla.

Zkouška u řidičů vyloučila požití alkoholu. Dodávka se s autobusem střetla v prudké zatáčce před vjezdem na Bílou Horu. Nákladní vůz měl poničenou levou stranu, na autobusu nebylo vidět výraznější poškození.

Podle záchranářů byl do nemocnice převezen 69letý muž, který utrpěl lehké zranění horní končetiny. Podle řidiče autobusu seděl ve voze v přední části.