Bruntálská policie mezi dealery odhalila i bývalého policistu

Ostrava - Bruntálští kriminalisté odhalili skupinu údajných dealerů marihuany. Mezi zadrženými byl i bývalý jednadvacetiletý policista, který zhruba rok sloužil u pořádkové policie. Tři muže ve věku od 18 do 23 let už policejní komisař obvinil z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Případem někdejšího policisty se zabývá Inspekce Policie ČR a byl už také obviněn.

Skupina dealerů drogy distribuovala v letních měsících na Bruntálsku a v okolí Moravského Berouna. Několika desítkám osob, včetně mladistvých, prý dealeři prodali nejméně 800 gramů drogy. Při domovní prohlídce objevili policisté u jednoho ze zadržených dalších více než 130 gramů drogy.

Bývalý policista, který je mezi zadrženými, byl od policie propuštěn v srpnu, tedy ještě před svým zadržením. Důvodem jeho odchodu od policie byl zřejmě nedokončený policejní výcvik. S ohledem na fakt, že trestnou činnost mohl páchat ještě ve službách policie, se jeho případem zabývá inspekce. Na Bruntálsku je to ojedinělý případ takového selhání policisty.

Obviněným hrozí trest odnětí svobody až do výše deseti let. Stíháni jsou na svobodě. Policisté na případu dále pracují, množství obviněných osob nemusí být konečné.