Výluka S-Bahn v Berlíně trvá, už je ale mírnější

Berlín – Výluka městské železnice S-Bahn v Berlíně pokračuje i měsíc po svém začátku. Její dopady jsou ale už mírnější, do provozu se totiž vrátila nejdůležitější část centrální trati, která prochází středem města z východu na západ. Vlaky na lince S3 zajíždějí na západním konci své trasy do stanice Charlottenburg, linka S7 pokračuje do Westkreuz a S5 jezdí až do stanice Olympiastadion. Všechny linky zatím jezdí ve dvacetiminutovém intervalu. Na počátku výluky končily všechny městské vlaky již ve stanici Ostbahnhof a nejdůležitější část své trasy tak vůbec neobsluhovaly.

Zprovozněna byla linka S47, a proto byla podle informací Německých drah (DB), které berlínský S-Bahn provozují, zrušena náhradní autobusová linka Schöneweide–Schpindlersfeld. Vlaky S-Bahn ovšem nadále nezajíždějí na nádraží Spandau ani do Wannsee a zcela mimo provoz zůstávají linky S45, S75 a S85.

Berlínský S-Bahn musel zásadně omezit provoz na začátku září, kdy německý drážní úřad přikázal okamžitě stáhnout z provozu a opravit velkou část souprav, které zajišťují provoz. Po zahájení výluky byla vyřazena z provozu většina linek ve východo-západním směru. Lidé tak museli po Berlíně cestovat s pomocí náhradních autobusů, posílených tramvají či metrem, eventuálně příměstskými vlaky, které však projíždějí velkou část zastávek na souběžné trati S-Bahn.

Podle informací DB je výluka teprve ve třetině. Do plného provozu by se systém S-Bahn měl vrátit až v polovině prosince.

Vydáno pod