Ve Velké Polomi poškodilo auto hlavní uzávěr plynu

Velká Polom (Ostravsko) - Ve Velké Polomi na Ostravsku vážně poškodilo havarované vozidlo přívody plynu do dvou domů. Policisté museli úsek na tři hodiny zcela uzavřít. Následně se asi dva kilometry od Polomi ve směru na Hrabyň srazila čtyři auta, tři lidé byli při nehodě zraněni. Obě nehody dále vyšetřuje policie.

Nepříjemné probuzení zažili kolem šesté hodiny ráno čtyři obyvatelé domu ve Velké Polomi. 33letý řidič tam totiž autem prorazil jejich plot a narazil do hlavního uzávěru plynu. Policie je proto evakuovala. Na místě se musela přerušit dodávka plynu a poškozený kus vyměnili technici. Policisté úsek uzavřeli až do půl devaté a dopravu odkláněli.

Reportáž Veroniky Glötzerové (zdroj: ČT24)

„Orientační dechová zkouška vyloučila požití alkoholu řidičem a muž nebyl zraněn,“ doplnila opavská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Krátce po této nehodě se asi dva kilometry od Polomi ve směru na Hrabyň srazila čtyři auta. Pětadvacetiletá řidička, jedoucí od Ostravy, nezvládla předjíždění a srazila se s dodávkou. Obě vozidla se roztočila a smetla další dvě v protisměru.

Dva lidé utrpěli pohmožděniny krční páteře, nejhůře se zranila žena z Opavy. „Měla středně těžká zranění, jedná se tam o zlomeniny několika žeber, pohmoždění plíce. Byla hospitalizovaná na traumatologickém oddělení,“ uvedl tiskový mluvčí opavské nemocnice Daniel Svoboda.

Nehoda zkomplikovala dopravu na silnici a policisté proto řídili provoz kyvadlově. Dechové zkoušky na místě vyloučily alkohol jako příčinu nehody. Předběžná škoda se vyšplhala na 300 000 korun.