V Kopřivnici znásilnil muž školačku

Kopřivnice - Neznámý muž znásilnil včera odpoledne v Kopřivnici školačku. Byl ozbrojený nožem. Policie po něm pátrá. Dívce bylo osm až dvanáct let. Zločin se stal ve výtahu bytového domu. S ohledem na věk oběti nechce policie zveřejňovat žádné další informace.

Událost se stala mezi půl jednou a jednou odpoledne. Muž přistoupil k dívce a společně nastoupili do výtahu. Po rozjezdu vytáhl nůž a pod pohrůžkou jeho použití donutil dívku, aby se svlékla. Poté po ní požadoval různé sexuální praktiky. Dívce se pak podařilo z výtahu utéci. Muž z místa činu odešel.

Díky lidem z okolí domu, kteří si podezřelého všimli, se policistům podařilo sestavit portrét pachatele. Jednalo se o muže asi ve věku 50 let vysokého 178 centimetrů. Měl silně prošedivělé a řidší vlasy, udržovanou atletickou postavu a pravděpodobně brýle. Jednalo se o bělocha, ale měl mít opálenou, spíše až spálenou pleť dočervena. Hovořil plynně česky. Útočník měl na sobě rifle a šedomodrou košili. Při útoku použil kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 25 centimetrů.