ČSSD vysílá do voleb v Praze Jiřího Dienstbiera ml.

Praha – Hlavní tváří ČSSD při volbách do pražského zastupitelstva bude Jiří Dienstbier ml., který je zastupitelem Prahy 2 a zástupcem fotbalového klubu Bohemians 1905. Jeho nominaci schválil krajských výbor sociálních demokratů v Praze. V Praze se ale bude volit v sedmi obvodech, krajský výbor proto nominoval i další lídry.

Těmi budou ředitel motolské nemocnice Miloslav Ludvík, bývalý ministr ve vládě Miloše Zemana Karel Březina, místopředseda pražské ČSSD Miroslav Poche, který teď řídí výbor infrastruktury na pražském zastupitelstvu, člen Mladých sociálních demokratů Lukáš Kaucký, předseda pražské ČSSD a poslanec Petr Hulinský a radní Prahy 10 a místopředseda představenstva pražského dopravního podniku Antonín Weinert. 

Na dalších místech kandidátky se pak objeví např. předsedkyně občanského sdružení Asociace pro rovné příležitosti Michaela Marksová-Tominová nebo bývalá ředitelka legislativně právního odboru ministerstva zdravotnictví Lenka Arnoštová. 

ČSSD má jasno o pražském zastupitelstvu (zdroj: ČT24)

Jasno o kandátkách pro volby do pražského zastupitelstva už má Strana zelených. Ještě tento týden by měli nominaci oznámit i dva největší favorité voleb – ODS a TOP 09. Právě občanští demokraté, kteří mají v zastupitelstvu většinu, rozhodli o rozdělení hlavního města do sedmi obvodů, což jim povoluje zákon. Menší strany se ale bouří, ve volbách totiž budou muset získat více hlasů, aby získaly křeslo v zastupitelstvu.