Lupič v Nuslích postřelil obchodníka

Praha – Neznámý lupič s pistolí přepadl večer obchod v Boleslavově ulici v Praze 4. Útočník chtěl vykrást kasu obchodu, při potyčce s obchodníkem vystřelil. Prodavače lehce poranil na hlavě, poté uprchl autem, informovala policejní mluvčí Andrea Zoulová. Policie po útočníkovi vyhlásila pátrání a žádá veřejnost o spolupráci. Lidé mohou případné informace o pachateli sdělit na telefonní linku 158.

Incident se odehrál kolem osmé večer. „Neznámý muž vešel do večerky a po obsluhujícím muži cizí národnosti požadoval hotovost. Prodavač odmítl a došlo k potyčce, při níž lupič vytáhl pistoli a vystřelil na hlavu oběti,“ popsala mluvčí. Tím ale potyčka neskončila, poraněný obchodník vyrazil za prchajícím lupičem. Ten ale doběhl do zeleného vozu značky Daewoo, kde na něj zřejmě čekal komplic. Společně ujeli. Postřeleného prodavače zdravotníci převezli do střešovické nemocnice, jeho zranění bylo pravděpodobně pouze povrchové.

Večerní přepadení v Praze 4 (zdroj: ČT24)

Registrační značka vozu, kterým násilník uprchl, podle mluvčí zřejmě začíná na 2A0. Pachatel sám je asi pětadvacetiletý robustní muž se světlými vlasy. Je vysoký asi 190 cemtimetrů. Byl oblečen do bílé košile a tmavých šortek.