Celý týden bude slunečno, mrazy už jen v noci

Praha - Až do příštího týdne si budeme užívat jasné oblohy. Zapršet by mělo jen v pátek a v sobotu. O víkendu se ochladí, ale ani tak neklesne rtuť teploměru přes den pod nulu. Mrazy už hrozí jen v noci, kdy se může ochladit na minus šest stupňů. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Včera panovalo rekordní teplo - leckde teplota vystoupala na patnáct stupňů. Dnes se trochu ochladilo. Do konce tohoto pracovního týdne se budou odpolední teploty pohybovat mezi pěti až osmi stupni Celsia. Poté přijde ochlazení, ale ani tak se patrně nevyplní pranostika na 14. února, která říká: „Na svatého Valentýna zamrzne i kolo mlýna.“

Sluníčko a jarní teploty lákají lidi do parků, na hřiště, cyklostezky a dokonce i do bazénů. Lidé vyrazili třeba také do zoo. Ne všichni však snášejí výkyvy počasí bez problémů - například ti, co mají problémy s tlakem. „Pokud je zima dlouhá a období pošmournosti nebo jasných dnů se střídají, tak se dá čekat, že bude víc lidí, kteří budou trpět nějakou jarní únavou,“ domnívá se psycholog Slavomil Hubálek.

Reportáž Magdy Trojanové (zdroj: ČT24)