Porucha troleje zastavila vlaky mezi Úvaly a Prahou

Praha - Závada na trakčním vedení dnes časně ráno zastavila provoz vlaků na železniční trati Praha - Kolín v úseku mezi Úvaly a Běchovicemi. Dopravu se sice podařilo obnovit po jedné koleji, vzhledem k hustotě ranního provozu to ale nebylo dostačující. Rychlíky byly ráno odkláněny přes Lysou nad Labem, informoval o tom mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Halla. Některé spoje byly zrušeny úplně. Od 8:20 se vlaky vracejí do svých jízdních řádů, doplnil Halla.

Porucha na trojkolejné trati byla hlášena ve 3:40, provoz po jedné koleji byl obnoven krátce po páté hodině a závada byla definitivně odstraněna v 8:20. Omezení se dotklo desítek vlaků na příjezdu do Prahy i v opačném směru. Rychlíky nabíraly zpoždění zhruba 25 minut, regionální spoje 30 až 40 minut. Pendolino z Bohumína dorazilo do Prahy dokonce s hodinovým zpožděním.

„Nejdříve se nejezdilo vůbec, pak se začalo jezdit po jedné koleji, ale při hustotě provozu a počtu vlaků se to samozřejmě takhle negativně odrazilo,“ uvedla mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová. Některé spoje podle ní musely být kvůli časové prodlevě zrušeny úplně, protože vlaky by se na trať „nevešly“.

Vydáno pod