Za nedělní tragickou nehodou byla vysoká rychlost

Šumperk - Podle policistů může nepřiměřená rychlost za nedělní tragickou nehodu v Koutech nad Desnou na Šumpersku. Při havárii zemřeli dva lidé, třetí muž skončil se středně těžkým poraněním v olomoucké fakultní nemocnici. Škodu na zdemolovaném osobním autě BMW vyčíslili policisté na 520 000 korun. Vozidlo tam sjelo z komunikace a narazilo do betonového pilíře mostu. Po nárazu skončilo v řece.

„Pětačtyřicetiletý řidič z Brna jel s vozidlem BMW ve směru od Červenohorského sedla a v Koutech nad Desnou při projíždění pravotočivé zatáčky z důvodu nepřiměřené rychlosti dostal na suché vozovce smyk, který nezvládl,“ uvedla šumperská policejní mluvčí Marie Šafářová. Vozidlo vyjelo vlevo do protisměru, kde narazilo do svodidla a do zábradlí mostu. Poté vylétlo mimo vozovku, narazilo do kamenné zídky podél řeky Desné a spadlo do koryta řeky. Havárii nepřežil řidič a spolujezdec na zadním sedadle.

Muže, který seděl vedle řidiče, odvezli záchranáři vrtulníkem do olomoucké fakultní nemocnice. „Měl pohmožděniny hrudníku a břicha. Kvůli traumatu způsobenému nárazem ve vysoké rychlosti, kdy může být i skryté poranění, byl převezen do traumatologického centra. Převáželi jsme jej ve stabilizovaném stavu,“ řekl náměstek ředitele krajské záchranné služby Jan Weinberg.

Podle mluvčího fakultní nemocnice Egona Havrlanta leží muž na traumatologickém oddělení. Má středně těžké poranění v oblasti krční páteře a je při vědomí.