Srážku auta a autobusu nepřežili tři lidé

Dobřany (Plzeňsko) - Tři lidé nepřežili dnes ráno havárii osobního auta a autobusu nedaleko Dobřan na jižním Plzeňsku. Dalších pět lidí bylo lehce zraněno. Nehoda se podle záchranářů stala přibližně kilometr od místa, kde se zužuje čtyřproudá silnice první třídy z Plzně ve směru na Klatovy. Na místě zasahovali záchranáři. Silnice tam byla neprůjezdná v obou směrech více než čtyři hodiny, objížďka vedla přes Dobřany a Chlumčany.

V osobním voze BMW zahynuli dva muži a jedna žena. Autobus jel od Plzně. Jeho řidič se snažil zabránit čelnímu střetu, strhl řízení a auto narazilo do boku autobusu. Podle policistů vyjel řidič BMW na rovném úseku z neznámé příčiny do protisměru, kde došlo ke srážce s autobusem, který se dostal po nárazu mimo silnici. Podle jednoho ze svědků, který nehodu viděl, osobní auto už na cestě od Klatov jelo rychle a na silnici kličkovalo.

„V osobním autě na místě zemřel pětatřicetiletý řidič z Plzně, čtyřicetiletý spolujezdec z Klatovska a dvaadvacetiletá žena z Plzně,“ uvedl policejní mluvčí Libor Pilař.

Reportáž Karla Vovesného (zdroj: ČT24)

Všichni zranění byli z autobusu, kde cestovalo 14 lidí. „Z pěti zraněných byli dva ošetřeni na místě a tři převezeni s lehkými až středními zraněními do nemocnice,“ dodala mluvčí záchranné služby Lenka Ptáčková. Šlo o poranění hrudníku, obličeje a podezření na zranění páteře. Ve dvou případech jde o ženy ve věku 20 a 60 let a dalším byl téměř třicetiletý muž. „Zranění osob v autobuse byla poměrně lehkého rázu,“ doplnila mluvčí plzeňských hasičů Alena Marešová.

Pro cestující byla zajištěna náhradní doprava. Podle informací hasičů z havarovaného autobusu uniklo asi 150 litrů nafty.

Na osobním autě a na autobusu vznikla škoda za 3,2 milionu, uvedl policejní mluvčí. V místě nehody bude z bezpečnostních důvodů zhruba jeden den snížena rychlost kvůli posypovému materiálu, jímž hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny, dodal Pilař.

Policisté u tragické havárie
Zdroj: ČT24