S Radiožurnálem jezdíte autem po Evropě bez starostí

Praha – Řidiči, kteří se chystají jet na zahraniční dovolenou autem, se mohou ode dneška až do konce srpna dozvědět, nač se mají připravit na silnicích různých evropských zemí. Radiožurnál připravil tříměsíční seriál, kde shrne předpisy platné v jednotlivých státech stejně jako tresty za jejich porušení, nabídne přehled cen pohonných hmot nebo poplatků za využití dálnic. Seriál Autem po Evropě s informacemi a reportážemi, které řidičům zpříjemní léto a zbaví jich spousty starostí, bude k slyšení každý den v 15:50.

Dopravní předpisy nebo výše pokut se liší stát od státu, některé země navíc své zákony v poslední době změnili. Tradiční neznámou před cestou na dovolenou jsou i ceny pohonných hmot. Při jízdě napříč Evropou nelze opomenout ani rozdíly v chování řidičů v jednotlivých zemích – v některých zemích se třeba nelze spolehnout na přednost zprava, někdy dokonce ani na semafory. S mnoha záludnostmi evropských silnic proto může seriál Autem po Evropě pomoci.

Jednou z nejnavštěvovanějších destinací v létě je Chorvatsko, proto se bude motoristický seriál pravidelně věnovat právě této oblasti. „Posluchači se dozví nejen jaké tam na letošní sezónu chystají turistické novinky, ale i kolik se tam platí za dálnice nebo proč a kde bývají nejčastěji dopravní zácpy na cestě k moři a mnoho dalšího. Motoristický speciál přinese také praktické informace k cestě do Portugalska, Německa, Itálie, Španělska, Rakouska, Francie, Slovenska, Turecka nebo Řecka. S Radiožurnálem se v Evropě čeští řidiči v létě určitě neztratí,“ říká Hana Hikelová, ředitelka zpravodajských stanic Českého rozhlasu.

Všichni, kdo se chystají do Chorvatska, ani letos u moře nepřijdou o zpravodajství z domova a zahraničí. Chorvatský rozhlas bude přebírat v letní sezóně na stanici HR2 zprávy Radiožurnálu každý den ve 13 a 21 hodin.