Tragický víkend, na silnicích zahynulo 12 lidí

Praha - Nejtragičtější bilanci letošního roku zaznamenali čeští motoristé o uplynulém víkendu. Celkem si nehody podle policejních statistik vyžádaly dvanáct obětí. Nejvážnější byla nedělní nehoda u Klášterce nad Ohří, kde zahynuli čtyři mladí lidé z Karlovarska. Pátá dívka je v nemocnici ve velmi vážném stavu. Celkový počet obětí dopravních nehod se o letošních prázdninách zatím zastavil na stejných číslech jako v loňském roce.

Uplynulý víkend tak překonal smutnou statistiku z první poloviny prázdnin, kdy si o víkendu 21. a 22. července nehody vyžádaly deset lidských životů. V sobotu tehdy zahynulo dokonce osm lidí. Nejčastější příčinou nehod je podle policie situace, kdy řidič nezvládne průjezd zatáčkou, dostane smyk a narazí do stromu nebo jiné pevné překážky. 

Poslední víkend na oba dny připadlo shodně šest obětí dopravních nehod. V sobotu měly nejvážnější následky havárie ve Středočeském kraji, kde v tento den zemřeli celkem tři lidé. Těžká nehoda tří aut se stala na Benešovsku na hlavním tahu mezi Prahou a Táborem, zemřela při ní žena, další dva lidé byli zraněni. U Neratovic na Mělnicku o život v noci přišel čtyřiačtyřicetiletý cyklista, kterého srazilo osobní auto. Další oběť přibyla na Rakovnicku, kde v autě, které vyjelo ze silnice do pole, cestovalo pět lidí, a jeden zemřel při převozu do nemocnice. 

Řada vážných kolizí se vedle nejtragičtější srážky u Klášterce stala i v neděli. Například na silnici R4 u Zalužan na Příbramsku zemřela starší žena po nárazu osobního vozu do stromu. Tragicky dopadla i havárie traktoru, kdy zemřel 55letý muž, který svážel dřevo a na prudkém svahu se návěs i traktor převrhly.