Zeman otevírá kancelář a začíná šířit svůj příběh

Praha - Bývalý předseda vlády, ČSSD a nynější čestný předseda vlastní strany SPOZ Miloš Zeman otvírá v Praze v Loretánské ulici svou kancelář a zahajuje prezidentskou kampaň. Zeman, kterého podpořil nynější prezident Václav Klaus, byl prvním kandidátem, kterému jeho Strana práv občanů ZEMANOVCI opatřila už v červnu potřebných 50 000 podpisů. Trvalo jí to zhruba dva měsíce. Ve sběru podpisů pokračuje.

Nyní bude Zemanův tým roznášet jeho „životní příběh“ do tří milionů domácností. Zeman počítá s účastí v rozhlasových a televizních diskusích. Se svými soupeři chce vést dialog o problémech občanů.

Zemanovými soupeři v prezidentské volbě, která se uskuteční zřejmě v únoru, bude například bývalý předseda úřednické vlády Jan Fischer, který v průzkumech volebních preferencí vítězí, místopředseda ČSSD Jiří Dienstbier, šéf TOP 09 a ministr zahraničí Karel Schwarzenberg či tajemník prezidenta republiky Ladislav Jakl. Úmysl kandidovat oznámil také bývalý ministr průmyslu a obchodu někdejší Klausovy vlády Vladimír Dlouhý.

O prezidentské křeslo se s muži utkají také čtyři ženy: bývalá europoslankyně Jana Bobošíková, právnička Klára Samková, lidovecká europoslankyně Zuzana Roithová a politička, herečka a spisovatelka Táňa Fischerová.