Fischerovy povolební dluhy zaplatí pražský developer

Praha – Osmimilionový dluh za reklamu, který zbyl neúspěšnému prezidentskému kandidátovi Janu Fischerovi z předvolební kampaně, zaplatí pražský developer Tamir Winterstein. Informuje o tom Mladá fronta DNES. Podle Fischera je Winterstein, který valnou část života prožil v Izraeli, „starý rodinný přítel“.

„S panem Wintersteinem se velmi dobře známe, o problémech s dluhem jsme spolu samozřejmě mluvili. A dohodli jsme se, že se ujme práce na jeho umoření,“ cituje neúspěšného prezidentského kandidáta Mladá fronta. Winterstein do sponzoringu Jana Fischera vstupuju poprvé, před vlastní prezidentskou volbou mu na volební účet nijak nepřispěl.

Kdo je Tamir Winterstein?

Bratislavský rodák v šestnácti letech emigroval do Izraele a do Česka se vrátil před deseti lety. Řídí a spoluvlastní společnost Lighthouse Group, která v hlavním městě buduje nové bytové domy a administrativní budovy. Stojí například za stavbou Galerie Harfa nebo holešovické rezidence Prague Marina, která měla před časem problém s nosnou konstrukcí. Splacení dluhů je jeho osobní rozhodnutí, podle finančního ředitele Lighthouse Groupe firma Fischerovi nic platit nebude.

Fischer již dříve potvrdil, že jeho dluh za předvolební propagaci činí několik milionů korun, zřejmě sedm až osm milionů korun. Před několika dny řekl, že o uhrazení dlužné částky jedná se svým největším sponzorem - miliardářem Tomášem Chrenkem. Podnikatel však uvedl, že o žádném dalším daru nejedná.

Vydáno pod