Mládek si za výrok o parazitech vykoledoval trestní oznámení

Praha - Strana soukromníků České republiky podala trestní oznámení na stínového ministra financí Jana Mládka (ČSSD). Živnostníkům vadí jeho výroky na sjezdu sociální demokracie v Ostravě. Konkrétně to, že je Mládek označil za parazity.

„Svými výroky se člen ČSSD Jan Mládek dopustil trestného činu podněcování k nenávisti vůči skupině osob, v tomto případě OSVČ. Tím, že nazval živnostníky parazity, hrubě urazil celý živnostenský stav v ČR a reálně ukázal, kam míří ČSSD,“ uvedl na webu předseda Soukromníků Rostislav Senjuk.

Mládkovy výroky jsou podle něj útokem na celou skupinu obyvatel v Česku. „Je to zároveň další podnět k tomu, aby pravicové strany vytvořily v příštích parlamentních volbách pravicový volební blok, který zabrání levici, aby převzala moc v této zemi,“ dodal. 

Podle místopředsedy Strany soukromníků Aleše Hemera se živnostníci už dlouho potýkají s názorem, že „je potřeba s nimi už nějakým způsobem zatočit a dostat z nich peníze“. Podobné poznámky přitom zaznívají nejen ze strany sociálních demokratů, ale i z řad vládní TOP 09 v čele s ministrem financí Miroslavem Kalouskem.

Brífink Strany soukromníků k trestnímu oznámení na Mládka (zdroj: ČT24)