Šíleného řidiče pronásledovalo deset policejních aut i vrtulník

Praha - Dálnice D5 z Prahy do Plzně dnes místy připomínala natáčení akčního filmu. Policie totiž pronásledovala řidiče, který se řítil rychlostí zhruba dvě stě kilometrů za hodinu. Do akce se zapojilo deset policejních aut a nasazen byl i vrtulník. Řidiče se podařilo dopadnout za tři čtvrtě hodiny v areálu plzeňské nemocnice na Lochotíně.

Krátce před čtvrtou odpoledne se policisté snažili zkontrolovat na Nábřeží Edvarda Beneše v Praze auto značky mazda se zahraniční registrační značkou. Řidič ale začal ujíždět různými ulicemi až na hranici Prahy a pak vjel na dálnici D5. Řítil se po ní asi dvousetkilometrovou rychlostí, naboural dokonce i vozidlo, které po dálnici jen projíždělo.

Policisté opakovaně varovně vystřelili do vzduchu, řidič ale nereagoval. Na 33. kilometru dálnice způsobil kolizi dvou policejní aut, která pak zůstala nepojízdná. Dalších šest až osm hlídek pronásledovalo řidiče až do nemocničního areálu, kde ho zadrželi. Muž ale putoval na operační sál, protože má prostřelený krk.

Policie stíhala auto z Prahy až do Plzně (zdroj: ČT24)

„Při pronásledování vozidla jsme úzce spolupracovali jak se středočeskými, tak s plzeňskými kolegy. Situaci monitoroval i vrtulník pro případ, že by se vozidlo ztratilo policistům z dohledu. To se ale nestalo,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.  

Podle informací ČT 27letý muž ujížděl, protože už pět let nemá řidičák. V autě nicméně policisté našli také velké množství léků - zřejmě určených na výrobu pervitinu.