Majetek Čecha, loni nalezeného v Norsku, skončil v konkurzu

Praha – Majetek šestatřicetiletého Michala P., který byl v loňském roce nalezen v Oslu se ztrátou paměti, se dostal do konkurzu, dnes o tom rozhodl Krajský soud v Praze. Muž dluží osmi věřitelům skoro 3,3 milionu korun a podle slov jeho opatrovníka Vlastimila Voleského, který ho zastupuje u soudu, je opět nezvěstný.

Voleský dnes řekl, že mladý muž nemá nárok na oddlužení, a bude proto jmenován insolvenční správce, který se pokusí dohledat jeho majetek. „Pokud nenajde nic, tak konkurz bude zrušen pro nedostatek majetku, dlužník nebude oddlužen a bude mít stále závazky, které má,“ vysvětlil Voleský. Neustále se mu navíc budou přičítat penále za úroky.

Opatrovník novinářům řekl, že neví, kde se Michal P. nyní pohybuje a nevědí o něm ani jeho rodiče. Muž podle údajů v insolvenčním rejstříku dluží peníze hlavně za půjčky, které má u bank i nebankovních věřitelů.

Poraněného Čecha bez dokladů našli loni 14. prosince ve východní části Osla ve sněhové závěji. Mluvil anglicky a rozuměl i češtině. Údajně si nepamatoval nic ze své minulosti. Ve snaze zjistit o nalezeném muži nějaké další informace, zveřejnila norská policie později fotografii, na níž čeští policisté identifikovali nalezence jako Čecha. Na fotce ho poznali jeho rodiče a jejich přesvědčení později potvrdily i testy DNA.

Poslední zprávy o nalezeném Čechovi pocházejí z letošního dubna, kdy se podle norských médií vrátil zpět do Česka, aby si vyřídil nové doklady. Muž, který používal krycí jméno John Smith, tehdy uvedl, že nechce ve vlasti zůstat dlouho. Dříve také norským médiím řekl, že v minulosti pracoval pro českou policii a podílel se na vyšetřování hospodářské kriminality, které se týkalo zločinů s odhadovanou škodou kolem 500 milionů korun. Ministerstvo vnitra ovšem uvedlo, že dotyčný nikdy nebyl zaměstnancem policie a že na ministerstvu vnitra pracoval pouze jako technik počítačové sítě.

Čech se ztrátou paměti je v konkurzu a opět nezvěstný (zdroj: ČT24)