Ve funkci první, na Twitteru poslední: Albrightová už tweetuje

Washington – Účet na Twitteru si dnes založila bývalá americká ministryně zahraničí Madeleine Albrightová - jako poslední ze tří žen, které post šéfa americké diplomacie zastávaly. „Lépe pozdě, nežli nikdy,“ píše v prvním tweetu Albrightová, která byla první ženou na pozici šéfa americké diplomacie.

Ve svém profilu se představila jako „vděčný český přistěhovalec do Ameriky, matka a babička, bývalá ministryně zahraničí, vášnivá demokratka, spisovatelka, profesorka, obchodnice, sběratelka broží a občasná bubenice“. Jak si vedla v poslední jmenované funkci, lze posoudit na YouTube. Albrightová si totiž v únoru 2011 ve washingtonském Kennedyho středisku zahrála na bicí v instrumentální verzi slavné árie Nessun Dorma z opery Turandot Giacoma Pucciniho.

Kvality Albrightové jako hudebnice zůstaly dosud utajeny i Hillary Clintonové - po Condoleezze Riceové třetí ministryni zahraničí USA. „Ministryně Albrightová hraje na bicí - nevěděla jsem to, dokud jsem si dnes dopoledne nepřečetla její nový životopis. Vítej na Twitteru, Madeleine,“ napsala na svém twitterovém účtu Clintonová.

Albrightová byla v letech 1997-2001 první americkou ministryní zahraničí, celkově byla 64. politikem, který tuto funkci zastával. O svém vstupu na Twitter informovala i na svém facebookovém účtu.