Na Floridě se zřítila budova obchodního centra. Vybuchl tam nejspíš plyn

Při výbuchu v obchodním centru ve floridském městě Plantation bylo podle CNN zraněno 15 až 20 lidí, z toho dva těžce. Úřady prověřují, proč k explozi došlo. Místní hasiči zatím nepotvrdili, že explozi způsobil únik plynu, jak původně informovala místní média.

Exploze zřejmě nastala v pizzerii, která je ale v současnosti kvůli rekonstrukci mimo provoz. Podle záběrů z místa neštěstí je zřejmě zcela zničená jedna budova, ve fitness centru, které stojí vedle ní, jsou vyražená okna. Síla exploze rozmetala trosky po celém okolí.

Záchranáři a psi v troskách zřícené budovy pátrají, zda pod nimi nejsou zasypaní nějací lidé.

„Bylo to jako apokalypsa,“ řekla jedna ze svědkyň. „Byl to obrovský záblesk světla, který osvítil celou oblohu, a byla to taková rána, hlasitější než ohňostroje,“ uvedla s tím, že jí pak pískalo v uších.

Lidé, kteří bydlí i několik kilometrů od nákupního střediska, tvrdí, že se třásly domy. Zasaženou oblast uzavřeli záchranáři. Policie vyzvala obyvatele, aby se lokalitě vyhnuli. 

Podle CNN sice úřady bezprostředně po události mluvily o tom, že na místě vybuchl plyn, později ale uvedly, že příčinu exploze prověřují.