Uzavírka u Brna ucpala D1, řidiči čekají hodinu

Brno – Kvůli uzavírce jedné poloviny dálnice D1 se před Brnem ve směru od Prahy vytvořila dlouhá kolona aut. V opačném směru naopak větší zdržení nehrozí, přestože je omezení obousměrné, v obou směrech je provoz sveden pouze do jednoho jízdního pruhu.

Kolona na dálnici D1 dosahuje ke třetí odpoledne na 185. kilometr, omezení přitom začíná na kilometru 194. Řidiči musí podle informačních tabulí počítat s hodinovým zdržením. V opačném směru je provoz plynulý, auta nepostávají ani na rychlostní silnici R46 před vyškovskou křižovatkou, kde začíná další omezení.

U Brna začala v pátek večer montáž portálových konstrukcí na jízdním pásu ve směru na Bohumín. Ten je proto uzavřený, auta jezdí obousměrně po druhé polovině dálnice, v každém směru přitom pouze jedním pruhem. Omezení potrvá celou sobotu, skončí v neděli kolem 11:00. Kromě samotné D1 se uzavírka týká také křižovatek s vídeňskou rychlostní silnicí a bratislavskou dálnicí. Jsou uzavřené některé jejich rampy, řidiči proto pro jízdu kýženým směrem musí použít vhodnou kombinací těch zbylých.

ŘSD ohlásilo před podzimními prázdninami sérii omezení na dálnici D1, kromě úseku u Brna se na neděli zúží do jednoho pruhu také úsek u Šternova, ovšem pouze ve směru na Brno. V noci na úterý potom bude dálnice zcela uzavřená mezi Lhotkou a Velkou Bíteší, v pondělí začne také uzavírka části mimoúrovňové křižovatky u Všechrom.