Při nehodě autobusu na Kroměřížsku se zranilo devět lidí, dva vážně

Ve Střílkách na Kroměřížsku havaroval linkový autobus, narazil do stromu. Zraněných je osm cestujících a řidič. Dvě poranění jsou podle policie těžká. Dvacetiletou ženu pak transportoval do zlínské nemocnice vrtulník. Silnice druhé třídy je v místě nehody uzavřená, policie dopravu odklání.

Osmadvacetiletý řidič linkového autobusu jel směrem od hlavního tahu I/50 na Střílky. „Těsně před obcí najel na krajnici, ta se pod ním utrhla a vjel do příkopu, kde čelně narazil do stromu,“ uvedla mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová. Šest z devíti zraněných utrpělo lehká poranění.

Mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Petr Olšan ČTK řekl, že kromě ženy transportované vrtulníkem převezli zdravotníci dva zraněné do nemocnice do Zlína, tři zraněné do Uherského Hradiště a tři do Kroměřížské nemocnice. Vrtulník vyslala záchranná služba Jihomoravského kraje, která na místo nehody poslala i pozemní posádku.

Havarovaný autobus  patří společnosti ČSAD BUS Uherské Hradiště. Zástupce ředitele společnosti Ivan Kallus řekl, že autobus jel na pravidelné lince z Brna do Uherského Hradiště. Jednalo se podle něj o vůz značky MAN Lion´s Regio. „Autobus je šest roků starý, byl ve velmi dobrém stavu,“ řekl Ivan Kallus. O příčinách nehody nechtěl spekulovat.

V uplynulých dnech ve Zlínském kraji havarovaly už dva autobusy. Ve středu 29. května se u Tlumačova srazil autobus městské hromadné dopravy s dodávkou, pět lidí utrpělo zranění. V úterý pak u Zlína shořel linkový autobus jedoucí na pravidelné lince do Luhačovic. Všech patnáct cestujících i řidič z něj stihli včas vystoupit, nikomu se nic nestalo.