Policie šetří další násilnou smrt novorozence, zadržela matku

Krnov - Policie zadržela devětadvacetiletou ženu kvůli násilné smrti jejího novorozeného dítěte. Žena musela ve čtvrtek po domácím porodu do nemocnice v Krnově, protože silně krvácela. Policisté později v bytě našli mrtvou novorozenou holčičku a přivolaný lékař vyslovil podezření na násilnou smrt.

„Došlo k násilné smrti novorozence. V souvislosti s tímto skutkem jsme zadrželi matku dítěte. Další informace budeme sdělovat průběžně po provedených dílčích úkonech,“ uvedl moravskoslezský policejní mluvčí Petr Svoboda. Žena dál zůstává v krnovské nemocnici, ale je pod dozorem policie.

Záchranáři nejprve v krnovském bytě ošetřovali silně krvácející ženu. „Posádce řekla, že její obtíže nastaly v raném stádiu těhotenství,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Po převozu do krnovské nemocnice ale lékaři zjistili, že jde o následek porodu. „Proto jsme kontaktovali policii, aby novorozence hledali,“ řekla už dříve mluvčí nemocnice Eva Kijonková.

Podle informací v některých médiích byl novorozenec zastlaný v posteli. Dítě údajně zemřelo na následky bodných zranění. Podle Humpla už lékaři nemohli nalezenému děvčátku pomoci. „Dítě nejevilo známky života, lékař zjistil poranění a vyslovil podezření na násilnou smrt,“ dodal.