Po nehodě skončil autobus v poli u Pardubic. Zraněno je 13 lidí

Třináct lidí utrpělo zranění při nehodě osobního auta s autobusem na jižním okraji Pardubic. Záchranná služba aktivovala traumaplán, zranění jsou ale jen lehká až středně těžká. Nebyl proto potřeba ani záchranářský vrtulník.

Nehoda se stala v křižovatce silnic II/324 a III/34030 u pardubických Dražkovic před sedmou hodinou večer. Autobus na lince Pardubice–Chrudim po srážce s osobním autem vyjel ze silnice a skončil v poli.

Podle předběžných informací nedal řidič osobního auta autobusu přednost. „Dechová zkouška u obou řidičů byla negativní,“ podotkla policejní mluvčí Eva Maturová.

V autobusu bylo šestnáct lidí a řidička, v osobním autě pět lidí. Podle záchranné služby utrpělo osm lidí lehká a pět lidí středně těžká zranění.

Záchranáři po nehodě aktivovali traumaplán, tedy upozornění pro nemocnice v okolí, aby se připravily na příjem vyššího počtu zraněných. K Dražkovicím zamířil také vrtulník, odletěl ale prázdný, zranění nebyla tak vážná, že by bylo jeho služeb potřeba a odletěl prázdný, uvedl mluvčí krajské záchranky Aleš Malý. Sanitky odvezly zraněné do nemocnic v Pardubicích a Chrudimi.