Lidé z pražského Karlína si sami rozhodnou o zónách placeného stání

Praha - Obyvatelé Karlína budou sami v anketě rozhodovat, jestli v jejich čtvrti bude radnice Prahy 8 na magistrátu prosazovat zřízení parkovací zóny placeného stání. V posledním květnovém týdnu dostanou všechny domácnosti v Karlíně anketní lístek, odevzdávat se bude 5. a 6. června. Radnice totiž v otázce zavedení zóny není jednotná, a tak ji chce vyřešit takhle.

Lístky se souhlasnou nebo nesouhlasnou odpovědí se zavedením zóny budou moct lidé odevzdávat v souvislosti s volbami do Evropského parlamentu do schránek umístěných v předsálí volebních místností. Zóna placeného stání by v Karlíně měla případně vzniknout v oblasti ohraničené ulicemi Ke Štvanici a U Sluncové.

Radnice pro obyvatele také připravila na středu 20. května 2009 od 16:00 speciální seminář, na kterém lidem chce podrobně vysvětlit všechna pro a proti případnému zavedení zón placeného stání. Seminář se bude konat v zasedacím sále budovy úřadu, v takzvaném bílém domě v ulici U Meteoru 6 v Praze 8 - Libni. zúčastní se ho údajně také specializovaná firma, která bude prezentovat výsledky studií a analýz dopravy v karlínských ulicích.