Firmy si dnes prohlédnou budovy a převezmou stavební dokumentaci

České Budějovice - Dnes si vybraná trojice firem prohlédne školy na českobudějovickém sídlišti Máj, kde se po zateplení přišlo na nebezpečný azbest. Radnice vypsala na jejich sanaci výběrové řízení a vítěze chce oznámit v úterý. Jinde už se začalo, když včera odstartovala sanace na základní škole Hovorčovická v Praze 8 za víc než8 apůl milionu korun.

Perný víkend čeká firmy, které českobudějovická radnice oslovila v rámci výběrového řízení na sanaci azbestu v tamních základních školách. Firmy mají dnes dostat inspekční zprávu, rámcový projekt sanace i stavební dokumentaci, kalkulaci od nich radnice čeká hned v pondělí, protože o den později chce vybrat dodavatele. Pak přijde na řadu hlasování zastupitelstva.

Dnešní exkurze se ale vyplatí, neboť hodnota zakázky se odhaduje na několik milionů korun. Českobudějovické školy, kde se zdraví škodlivý azbest našel, jsou zavřené od konce listopadu, děti by se do nich měly vrátit do konce března. Podle České školní inspekce jsou ale problémové azbestové desky skoro ve třech stovkách českých škol.

České Budějovice řeší sanaci škol s azbestem (zdroj: ČT24)