Teploty se v týdnu mají přiblížit dvaceti stupňům, většinou zřejmě bude oblačno

Teploty v Česku se v tomto týdnu dostanou skoro na dvacet stupňů, bude ale většinou oblačno s deštěm, vyplývá z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Koncem týdne se pak má ochladit a na horách může i sněžit. Ani v noci však už teploty zřejmě neklesnou pod nulu.

V pondělí večer začíná jarní rovnodenností astronomické jaro a přinejmenším teploty by měly být v nejbližších dnech jarní. Od pondělí do pátku mohou přes den dosahovat až šestnácti nebo sedmnácti stupňů Celsia. Ve středu se mají pohybovat mezi patnácti až devatenácti stupni.

V sobotu se zřejmě začne zase ochlazovat, teploty přes den mají klesnout na jedenáct až patnáct stupňů. V neděli a na začátku příštího týdne pak mohou spadnout na osm až dvanáct stupňů. 

Po celý týden ale nejspíš zůstanou i v noci teploty nad nulou. Minulý týden v některých dnech mrzlo i v nižších polohách a na horách se ochladilo až na minus patnáct stupňů, tento týden se noční teploty pravděpodobně nesníží pod dva stupně nad nulou. V nocích na čtvrtek a pátek může být až plus deset stupňů.

Ačkoli se denní teploty budou blížit dvacítce, obloha nejspíš zůstane po většinu týdne zatažená. Každý den v tomto týdnu meteorologové očekávají také déšť nebo přeháňky. O víkendu navíc mohou být přeháňky po ochlazení ve vyšších polohách smíšené nebo sněhové.