Balšínek nastoupí do Mafry, na starosti dostane rozvoj Lidových novin

Praha - Dlouholetý mediální ředitel a šéfredaktor zpravodajského časopisu Týden a nyní i jeho internetové verze Týden.cz Dalibor Balšínek se od února 2009 stane členem představenstva společnosti Mafra zodpovědného za nové projekty. Do funkce byl dnes zvolen valnou hromadou Mafra, a.s. Balšínek Týden opustí koncem ledna 2009.

 „Jedním z jeho prvních úkolů bude další rozvoj deníku Lidové noviny a zpravodajského serveru Lidovky.cz,“ uvedl člen představenstva Mafry a mluvčí skupiny Roman Latuske. 

Letos šestatřicetiletý Balšínek stál v čele časopisu Týden od června 2000. Šéfredaktorem se stal měsíc poté, co majitel Mediacopu, podnikatel Sebastian Pawlowski, koupil časopis od vydavatelství Ringier.

Balšínek není jediným, kdo z Týdne odchází

Balšínek podle svého profilu na webových stránkách Týdne vystudoval teorii literatury a masovou komunikaci. Začínal jako kulturní redaktor v opavském týdeníku Region, následně dva roky pracoval v Lidových novinách, odkud zamířil do televize Nova. Tam vytrval rovněž dva roky. Po odchodu z televize zakládal časopis Spy, po osmi měsících se do Novy vrátil na pozici ředitele tisku a PR. Týden vede od roku 2000. 

Změna na postu šéfa redakce Týdne není první, která byla v poslední době oznámena. Současný šéfeditor Týdne Petr Závozda rovněž z Týdne odchází a od 1. ledna se stane šéfredaktorem internetového deníku Aktuálně.cz. Z Týdne také před nedávnem po osmi letech odešel dosavadní vedoucí ekonomické rubriky Miroslav Motejlek.