Keanu Reeves musí vydržet pěknou sibérii, zahřeje ho láska

Keanu Reeves natočil film Siberia (zdroj: ČT24)

Keanu Reeves na chvíli opustil své povolání zabijáka, a než se jako John Wick vrátí potřetí, uchytil se jako obchodník s diamanty – v druhém celovečerním filmu amerického režiséra Matthewa M. Rosse. A jak ukazuje thriller Siberia, život to není o nic méně nebezpečný.

Ruský parťák amerického obchodníka s diamanty se ztratí na Sibiři – kterou se pro filmové potřeby stal kanadský Winnipeg. Jeho šéf – Keanu Reeves – se ztraceného muže vydává hledat. Místo toho se ale zamiluje.

Jeho vyvolenou Katyu hraje rumunská herečka Ana Ularu. „Můj oblíbený moment? Řekl bych, že čas strávený při práci s Anou Ularu. Abychom skloubili vzájemnou důvěru mezi našimi postavami, vytvořili jsme mnoho velmi intimních scén,“ poznamenal ke společnému natáčení Reeves.

I přes lásku si obchodník uvědomuje, že se díky své práci zapletl do smrtícího konfliktu mezi kupcem diamantů a federální vyšetřovací službou. „Je to film o lásce, ale také o muži, který se ocitne ve velmi extrémních a nečekaných podmínkách, kdy je nucen najít v sobě vlastnosti, o nichž neměl tušení. Ať už jde o jeho osobnost a intimitu, nebo schopnost prostého přežití,“ upozornil režisér Matthew M. Ross.

Siberia je teprve jeho druhý celovečerní film – před dvěma lety natočil drama Frank a Lola, i v něm pojednával o násilí a lásce. Čeští diváci snímek mohli vidět na festivalu Febiofest, na Siberii si zatím musí zajet do amerických kin. Film měl ve středu premiéru v New Yorku.