VZP i letos přispěje celiakům, na benefity láká i konkurence

Praha - Příspěvky na očkování, na cvičení nebo podpora pacientů s bezlepkovou dietou. Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) dnes schválila klientské benefity na další rok. Podobné výhody jako největší zdravotní pojišťovna v Česku ovšem nabízí i konkurence. Odborová zdravotní pojišťovna poskytuje například příspěvek pro pacienty s rakovinou, Vojenská zdravotní pojišťovna má zase program pro profesionální řidiče. Nabízené výhody jsou už běžnou součástí strategie pojišťoven, jak si získat nové klienty nebo udržet stávající.

Většina pojišťoven dnes nabízí například příspěvek na vakcíny, nejčastěji na ty proti chřipce a klíšťové encefalitidě. „Nabízíme svým klientům až 1500 korun v rámci preventivních programů. Největší zájem je o očkování,“ říká Elenka Mazurová, mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny.

Řada z nich klientům přispívá také na pomůcky, ozdravné pobyty nebo na prevenci. „Nabízíme klientům nejrůznější příspěvky na vyšetření kůže, na vyšetření prsu, na vyšetření na akutní krvácení do stolice,“ uvedla Hana Kadečková, mluvčí Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra České republiky.

Výhody dnes schválila i VZP. „Bude možné na rozdíl od minulých let kombinovat příspěvky v různých odvětvích, ať už je to kardiologická prevence, prevence obezity a další,“ uvedl Zdeněk Kabátek, ředitel VZP. Dál bude pojišťovna podporovat také děti a studenty s bezlepkovou dietou. Tenhle příspěvek byl přitom v ohrožení. „Bude to stejné jako v loňském roce, dokonce jsme dneska diskutovali o rozšíření příspěvku na další diety,“ ujistil Kabátek. Na celiaky míří svými benefity i další. „Pro děti, které trpí celiakií, máme připravený příspěvek tisíc korun od dubna letošního roku,“ uvedla Kadečková.

Události: Pojišťovny se předbíhají v benefitech pro zákazníky (zdroj: ČT24)