Za nehodu, při níž zahynula reportérka ČT, byl odsouzen na skoro dva roky

Pavel Mihulka stráví ve vězení rok a osm měsíců. V loňském roce zavinil dopravní nehodu, při níž v jeho autě zemřela reportérka ČT Jana Sotonová. Podle soudce hrál Mihulka svým způsobem řízení ruskou ruletu s životy ostatních. Informoval o tom server iDNES.cz. Rozsudek ještě není pravomocný.

Při vjíždění na hlavní silnici nedal Pavel Mihulka přednost projíždějícímu autu, které tak do něj v plné rychlosti narazilo. Dopravní nehoda si na místě vyžádala jednu oběť - reportérku České televize Janu Sotonovou na místě spolujezdkyně. Soud nyní rozhodl, že řidič půjde do vězení na rok a osm měsíců. Může se ještě odvolat.

Jana Sotonová se novinařině věnovala už při studiích na Univerzitě Palackého v Olomouci. Pro deníky Lidové noviny a Hospodářské noviny psala především zprávy z domácí politiky. V roce 2011 pak začala její spolupráce s publicistickým magazínem Reportéři ČT. Natočila pro něj desítky reportáží. Zabývala se především osudy obyčejných lidí, jež jsou ve společnosti nějakým způsobem znevýhodněni a bojují za svá práva. Natočila například příběh úřednice, kterou Celní správa neoprávněně vyhodila z práce a ta pak zůstala 16 let bez zaměstnání a příjmů, nebo připravila dvě reportáže o malém chlapci postiženém autismem, který se dostal z dosahu svého asistenta do cizího prostředí dospělých lidí.