Reportérka České televize získala Novinářskou cenu. Porotu zaujala příběhem Andreje Babiše

Reportáž redaktorky ČT Jany Neumannové: Jak se stát miliardářem (zdroj: ČT24)

Reportérka České televize Jana Neumannová získala Novinářskou cenu za nejlepší analyticko-investigativní příspěvek v kategorii audiovizuální tvorby. Pro pořad Reportéři ČT natočila reportáž nazvanou „Jak se stát miliardářem“ o rozporech v auditu příjmů Andreje Babiše.

„Novinářské ceny si velmi vážím a vnímám ji jako ocenění celého našeho pořadu. Redakce Reportérů ČT se nebojí zpracovávat témata, která se nemusí líbit úplně všem, a umožňuje mi i v dnešní době vykonávat analytickou a investigativní práci novináře se svobodným výběrem témat,“ vysvětluje oceněná reportérka Jana Neumannová.

Příspěvek pro pořad Reportéři ČT, zabývající se základy podnikatelského úspěchu premiéra v demisi Andreje Babiše, odvysílala Česká televize loni v březnu.

Nadace OSF uděluje Novinářské ceny žurnalistům, jejichž díla mají důležitý význam pro fungování a rozvoj demokratické společnosti. O výsledcích osmého ročníku rozhodovali nezávislí odborníci, osobnosti mediálního, kulturního, neziskového i akademického sektoru.