Pravicoví extremisté plánují ve středu projít ulicemi Brna, kde jsou Romové

Brno - Pravicoví extremisté z Národní strany plánují ve středu pochod brněnskými ulicemi obývanými převážně Romy. Příznivci strany tak podle svých slov chtějí upozornit na zvýšenou kriminalitu v této oblasti. Akci, na kterou už policisté připravují bezpečnostní opatření, ohlásili extremisté na internetu. Policie je v pohotovosti a v případě potřeby hodlá zakročit.

Příznivci strany vyjedou do Brna prý na urgentní žádost občanů. Cílem akce je nejen monitorovat, ale vyřešit údajné kriminální ataky nepřizpůsobivých občanů - Romů. „Brněnská spanilá jízda je poměrně specifická, jejím cílem je posouzení stavu věci před nasazením hlídek Národní gardy v lokalitě,“ uvádí se na internetových stránkách Národní strany s tím, že v inkriminovaném místě se již minulý pátek konalo setkání strany s obyvateli.

Brněnský Bronx je lokalita, v níž značnou část obyvatel tvoří Romové. V této oblasti byly podle policie skutečně v minulosti zaznamenány případy narušování veřejného pořádku, bezpečnost se ale zlepšuje. Podle policie tomu napomáhá i 17 nových bezpečnostních kamer v tamních ulicích. O žádných zásadnějších potížích Romů s ostatními občany není informována ani Společnost Romů na Moravě, pro kterou je připravovaná akce Národní strany překvapením.