Poslanec Wolf dostal výhrůžný anonym

Praha - Poslanec Petr Wolf dostal dva dny před hlasováním o nedůvěře vládě Mirka Topolánka (ODS) výhrůžný anonym s textem "Zvedni ruku pro Topola a nežiješ, parchante". Anonymní dopis našla v pondělí ve schránce Wolfova ostravského bytu jeho manželka, ta pak následně podala trestní oznámení na neznámého pachatele.

„Je to velmi nepříjemné a doufal jsem, že už tyto věci, které se odehrávaly v průběhu léta, jsou za mnou. Začíná se to však znovu opakovat,“ vyjádřil se k situaci Wolf.

Poslanci Wolfovi byla v létě vykradena kancelář, již tehdy hovořil o politicky motivovaném činu. Policie ale případ koncem září odložila, jelikož pachatele nedopadla.    

Wolf, jehož hlas bude při dnešním hlasování o nedůvěře vládě důležitý, zatím neuvedl, zda vládu podpoří, či ne. Chce prý ještě slyšet diskusi na plénu a vyjádření jak opozice, tak koalice. Podle jeho slov to bude ten poslední bod, při kterém se rozhodne, zda vládu podpoří, či ne. Výhružkami se však ovlivnit rozhodně nenechá. „Cítím vnitřně, že mě to neovlivní,“ dodal poslanec.

Wolf v červnu vystoupil z poslaneckého klubu ČSSD s tím, že se ho při únorové volbě prezidenta republiky snažil vydírat šéf sociálních demokratů Jiří Paroubek. Později odešel i ze strany.