Policie hledá svědky nehody na Slovácku, při které zemřel člověk

Drslavice (Uherskohradišťsko) - Uherskohradišťská policie hledá svědky sobotní nehody, která se stala na silnici mezi Drslavicemi a Hradčovicemi na Slovácku. Ze zavinění havárie je podezřelý šestadvacetiletý řidič vozu Renault, který se při předjíždění čelně srazil s nákladním automobilem Tatra. Mladý muž vážným zraněním později ve zlínské nemocnici podlehl, informovala mluvčí uherskohradišťské policie Jitka Zámečníková.

Podle ní začal podezřelý mladík před vyznačeným přechodem pro chodce předjíždět neznámý osobní automobil. Přejel při tom do levé poloviny silnice, kde se střetl s nákladním vozem, který řídil čtyřiačtyřicetiletý muž z obce Veletiny na Uherskohradišťsku. „Policisté se obracejí na všechny, kteří by mohli podat jakékoliv informace k objasnění nehody, zejména na řidiče předjížděného vozidla, aby zavolali na telefonní číslo 974 678 252,“ uvedla Zámečníková..

Mladík je letos šestou obětí dopravních nehod na Slovácku. Loni přitom na Uherskohradišťsku zahynulo při haváriích 16 lidí, o rok dříve jich bylo 17. V celém Zlínském kraji v tomto roce zemřelo na silnicích 28 lidí. Po sedmi obětech registrují policisté na Vsetínsku a Zlínsku, Kroměřížsko s osmi mrtvými vychází z této statistiky nejhůře. Loni policie v kraji evidovala celkem 61 obětí dopravních nehod, v roce 2006 jich bylo 42.