Počasí v červnu: polojasno, bouřky, teploty do 25 stupňů

Praha – Polojasné počasí s občasnými bouřkami a teplotami kolem 25 stupňů se udrží až do začátku července. Více zaprší příští týden a zkraje prázdnin. Vyplývá to z měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Teplotně a srážkově má být následujících 30 dní průměrných.

Do 20. června se očekává oblačné až polojasné počasí s ojedinělými bouřkami. Hlavně ve druhé polovině příštího týdne by však mohly být srážky četnější. Denní teploty se vyšplhají nejvýše na 24 stupňů Celsia, kolem 15. června ale může být až 29 stupňů. V noci se může ochladit na osm.

Počasí se příliš nezmění ani s příchodem astronomického léta. „Očekáváme převážně polojasné až oblačné počasí, místy přeháňky nebo bouřky,“ hlásí ČHMÚ. Nejvyšší denní teploty se mají pohybovat mezi 19 až 25 stupni Celsia, při vyjasnění může rtuť teploměru atakovat osmadvacítku. Po západu slunce se ochladí na 14 až osm stupňů.

Také na začátku prázdnin mohou lidé očekávat polojasné nebe, které občas zkalí letní bouřka. Do 10. července předpovídají meteorologové teploty maximálně do 27 stupňů Celsia, výjimečně až 30 stupňů. „Uprostřed dekády velká oblačnost a srážky četnější,“ varují ale meteorologové. Nejnižší noční teploty by měly být mezi 15 a devíti stupni.