Pět obviněných policistů z Olomoucka vedení postavilo mimo službu

Olomouc - Pět dálničních policistů z Olomoucka, kteří čelí obvinění ze zneužití pravomoci veřejného činitele, dnes náměstek krajského ředitele severomoravské policie Martin Hrinko postavil mimo službu. Znamená to, že jsou doma a pobírají jen část platu. Je možné, že budou muset od policie odejít úplně. Muži údajně během výkonu služby nezákonným způsobem řešili přestupky řidičů. Pětice pracovala na dálničním oddělení Kocourovec.

Do problémů se zákonem se v těchto dnech dostala i další dvojice olomouckých policistů. Jeden z nich totiž studoval vysokou školu za svého podřízeného. Oba jsou nyní podezřelí z trestného činu poškozování cizích práv a museli svléknout uniformu.

Kauza libereckých policistů - už čtvrtý obviněný 

V pondělí 9. února zase inspekce zadržela tři současné nebo bývalé vysoce postavené liberecké policisty, kteří jsou podezřelí z přijímání úplatku, zneužití pravomoci veřejného činitele, neoprávněného nakládání s osobními údaji a porušování služebních povinností. Mezi nimi figuruje vedoucí odboru vnější služby policie v Liberci Miroslav Dvořák, vedoucí dopravní policie na Liberecku Miroslav Valášek a Miroslav Kučera z liberecké kriminální policie. Ve čtvrtek státní zástupce obvinil už čtvrtého policejního důstojníka z okresního policejního ředitelství v Liberci.

Jihlavský policista vynášel informace.
Zdroj: ČT24