O víkendu se mohou vrátit silné bouřky, pak se ochladí

O nadcházejícím víkendu se budou teploty v Česku pohybovat kolem tropické třicítky. Nejteplejší má být neděle, kdy může být až 34 stupňů, současně se mohou objevit i silné bouřky. Začátkem příštího týdne se ochladí, teploty postupně klesnou na 19 až 24 stupňů Celsia. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Čtvrtek má být podle meteorologů většinou slunečný a beze srážek, přeháňky čekají jen v Krkonoších. Teploty odpoledne vystoupají na 25 až 29 stupňů, přes třicítku se dostanou jen výjimečně na jižní Moravě.

Převážně jasná obloha vydrží i v pátek, kdy se ojedinělé přeháňky nebo bouřky mohou objevit na Šumavě, teploty budou okolo 30 stupňů. O víkendu ještě porostou – v sobotu na dvaatřicet, v neděli až na 34 stupňů. Současně se vrátí bouřky, které mohou být během dne i silné.

Koncem víkendu dorazí do Česka studená fronta, která přinese na začátku příštího týdne zataženou oblohu, místy déšť, přeháňky a bouřky. V pondělí se budou teploty pohybovat od 22 do 27 stupňů, na jihovýchodě a východě země bude ještě až 30 stupňů. V dalších dnech se ochladí ještě výrazněji a teploty zůstanou pod hranicí letního dne, tedy pětadvaceti stupňů.

Jaké bude počasí (zdroj: ČT24)