Výměna kolejí omezuje dopravu na křižovatce u vodárny v Ostravě

Ostrava – Výměna kolejových oblouků tramvajové trati komplikuje od včerejšího rána dopravu na jedné z nejfrekventovanějších křižovatek v Ostravě u vodárny v Nové Vsi. Kvůli opravě jsou v křižovatce uzavřeny některé jízdní pruhy a některé tramvaje budou o víkendu jezdit odklonem. Výměna kolejí potrvá do 7. srpna.

Do 1. srpna budou na třídě 28. srpna uzavřeny dva jízdní pruhy ve směru z Poruby do centra a jeden v opačném směru. Řidiči, kteří jedou rovně do centra, se tak musejí směstnat do pruhů s těmi, kdo odbočují. Ve směru z centra se na křižovatce vůbec nedá odbočit vlevo. Řidiči musejí jet objížďkou, odbočit už na Hulváckém kopci a jet ulicí U Koupaliště. Jeden jízdní pruh je uzavřen také v Mariánskohorské ulici ve směru od Přívozu.

Při druhé fázi etapy od 1. do 7. srpna budou uzavřeny jiné jízdní pruhy. V ulici 28. října ve směru z centra bude například na křižovatce fungovat pouze jeden jízdní pruh společně pro přímý směr i odbočení doprava.

Tramvajové linky 7 a 17 pojedou o víkendech 27. a 28. července a 3. a 4. srpna odklonem přes Mariánské a Mírové náměstí. Mezi zastávkami Nová Ves vodárna a Sport aréna respektive Ředitelství Vítkovic budou jezdit náhradní autobusy. Kvůli výluce budou mít tramvaje až desetiminutové zpoždění.