TÉMA

VLASTA

Analýza: Senát opouští další známá jména, úspěch slavili nováčci

Horní komora parlamentu se po letošních volbách, kdy voliči rozhodovali o třetině křesel, personálně promění. Z oné třetiny 27 senátorů jich pět svůj mandát neobhajovalo. Dalších pět jich nepostoupilo do kola druhého. A pro dalších pět skončilo druhé kolo neúspěchem. Přehled, kdo neuspěl v druhém kole, zpracoval politolog a analytik ČT Kamil Švec.
1. 10. 2022|

Starostka Prahy 10 Chmelová a radní Kašpar končí. Většina zastupitelů je viní z napojení na Hlubučka

Na pondělním jednání odvolali zastupitelé Prahy 10 starostku této městské části Renatu Chmelovou a místostarostu Davida Kašpara (STAN), kteří působí v koalici Vlasta. Podle opoziční TOP 09 měli oba napojení na bývalého primátorova náměstka Petra Hlubučka (dříve STAN), kterého policie trestně stíhá kvůli údajné korupci v pražském dopravním podniku. Na funkci po jejich odvolání rezignovala i poslední radní Vlasty Lucie Sedmihradská.
27. 6. 2022Aktualizováno27. 6. 2022, 18:12|

Magistrát půjčí Praze 10 bezúročně půl miliardy na rekonstrukci radnice

Magistrát hlavního města bezúročně půjčí Praze 10 půl miliardy korun na dlouho plánovanou rekonstrukci radnice městské části, rozhodli zastupitelé. Podle starostky desáté městské části Renaty Chmelové (Vlasta) je budova v neudržitelném technickém stavu a s ohledem na odhad nákladů ve výši 915 milionů korun musí radnice nalézt zdroje financování mimo svůj rozpočet. Kromě půjčky od města mají vyjednanou dotaci od ministerstva životního prostředí ve výši zhruba 200 milionů korun.
17. 9. 2020|