TÉMA

Správa Národního parku České Švýcarsko

Turisté mohou opět k Pravčické bráně, hasiči požár uhasili. Policie obvinila muže, že ho způsobil

Policie obvinila německého občana, kterého zadržela ve čtvrtek, že způsobil požár v Českém Švýcarsku. Hasiči ráno ukončili zásah v národním parku. Opět průjezdná je silnice z Hřenska na Meznou, turisté se mohli vrátit i na cestu od Tří pramenů k Pravčické bráně, informoval o tom mluvčí národního parku České Švýcarsko Tomáš Salov.
19. 5. 2023Aktualizováno19. 5. 2023, 18:24|

Novým šéfem Národního parku České Švýcarsko bude Petr Kříž

Novým ředitelem Správy Národního parku České Švýcarsko se stane Petr Kříž ze Správy Chráněné krajinné oblasti (CHKO) České středohoří. Ministr životního prostředí Marian Jurečka (KDU-ČSL) ho jmenuje ve středu, oznámil resort. Kříž ve funkci vystřídá Pavla Bendu, kterého ke konci září odvolala tehdejší ministryně životního prostředí Anna Hubáčková (KDU-ČSL). Podle ní Benda nedostatečně komunikoval s obcemi a nezvládl krizové řízení.
22. 11. 2022Aktualizováno22. 11. 2022, 10:10|

V Českém Švýcarsku hoří les, hasiči musí použít vrtulník

V Národním parku České Švýcarsko hoří les pod Gabrielinou stezkou. Požár v nepřístupném terénu musí hasit vrtulník. Cesta z Mezní Louky na Pravčickou bránu je uzavřená, podle svědků se na místě, kde začalo hořet, předtím pohybovali dva opilí turisté a odpalovali dělbuchy a rachejtle, policie ale zatím nepotvrdila, zda právě oni les zapálili. Požár ohrožuje nedaleko hnízdící sokoly.
13. 4. 2022Aktualizováno13. 4. 2022, 19:56|