TÉMA

Slopné

NCOZ znovu prověřuje výpovědi korunních svědků v kauze vraždy ve Slopném

Policisté začali opět prověřovat kauzu dvou svědků, kteří vypovídali proti jednomu z mužů odsouzených za vraždu ve Slopném. Případ původně odložili, ostravské krajské státní zastupitelství jim ale nařídilo doplnit důkazy. Vyplývá to z vyjádření šéfa ostravských žalobců Libora Malého a karvinské žalobkyně Gabriely Slavíkové. Jeden z klíčových svědků pro Seznam Zprávy uvedl, že u soudu neříkal pravdu. Poté zase otočil s tím, že lhal novinářkám, což mu kriminalisté uvěřili.
18. 4. 2024|

Kauza vraždy ve Slopném: Klíčové svědky nikdo nenavedl, potvrdila žalobkyně

Státní zástupkyně potvrdila odložení vedlejší větve kauzy vraždy ve Slopném. Policie v ní zkoumala roli dvou svědků, kteří vypovídali proti jednomu z dvojice odsouzených mužů. Jeden z nich totiž loni pro Seznam Zprávy řekl, že u soudu neříkal pravdu. Při výpovědi na policii ale znovu otočil s tím, že novinářkám lhal. Kriminalisté mu uvěřili, odložení případu teď stvrdila i žalobkyně. Kauzu ještě přezkoumá nadřízené státní zastupitelství.
15. 3. 2024|

Svědek se u soudu, který projednává vraždu ve Slopném, vrátil k původní výpovědi. Novinářkám prý lhal

Ani po výpovědích svědků soud ve Zlíně nerozhodl o návrhu na obnovu řízení v případu vraždy ve Slopném, který podali Maroš Straňák a David Šimon. Za vraždu byli v minulosti odsouzeni a odpykávají si vysoké tresty, vinu dlouhodobě popírají. K usvědčení obou mužů přispěl svědek, který v roce 2014 vypověděl, že se mu Straňák ve vazbě k vraždě přiznal. Reportérkám serveru Seznam Zprávy ale řekl opak. Tentokrát soudu tvrdil, že před deseti lety mluvil pravdu a reportérkám lhal. Jednání bude pokračovat 4. dubna.
11. 3. 2024|