TÉMA

Sexuální zločin

Dominik Feri nastoupil do vězení

Bývalý poslanec Dominik Feri nastoupil o víkendu do teplické věznice, kde si má odpykat tříletý trest za dvě znásilnění a jeden pokus o něj. ČTK to sdělil zdroj z vězeňského prostředí. Feri už dříve avizoval, že se proti rozhodnutí bude bránit u Nejvyššího soudu.
27. 5. 2024Aktualizováno27. 5. 2024, 17:04|

„Ne znamená ne.“ Vláda schválila změnu definice znásilnění, opouští podmínku použití násilí

Vláda ve středu schválila změnu definice znásilnění. Trestní předpisy by měly opustit koncept znásilnění jako silou vynuceného pohlavního styku a nahradit ho konceptem pohlavního styku nesouhlasného. O schválení novely připravené ministerstvem spravedlnosti informovali Piráti v tiskové zprávě.
20. 12. 2023|

Sexuální trestné činy by měly u soudů řešit specializované senáty

Od ledna příštího roku by okresní a krajské soudy měly zavést novou specializaci soudců, kteří by řešili sexuální trestné činy. Počítá s tím novela vyhlášky o jednacích řádech soudů. Resort si od toho slibuje citlivější přístup k obětem i zvýšenou motivaci soudců v osobním rozvoji.
19. 11. 2023|

Porota uznala Maxwellovou vinnou ze sexuálních zločinů, Epsteinovi pomáhala zneužívat nezletilé dívky

Soudní porota uznala Ghislaine Maxwellovou vinnou, že napomáhala svému někdejšímu společníkovi, americkému finančníkovi Jeffreymu Epsteinovi, zneužívat nezletilé dívky. Oznámily to tiskové agentury. Šedesátileté Maxwellové hrozí desítky let za mřížemi.
30. 12. 2021Aktualizováno30. 12. 2021, 00:06|