TÉMA

Oficiální návštěva

Český přístup k pomoci Ukrajině a podpoře Tchaj-wanu budí uznání, hodnotí Pekarová Adamová návštěvu USA

Česká zahraniční politika se podle předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéty Pekarové Adamové (TOP 09) ve Washingtonu těší uznání amerického Kongresu. Na závěr čtyřdenního jednání uvedla, že sněmovní delegace se ujistila hlavně o stejném přístupu ohledně pokračující pomoci napadené Ukrajině či podpoře Tchaj-wanu vůči potenciální čínské hrozbě.
26. 5. 2023|

30 let zpět: Václav Havel na dvoudenní oficiální návštěvě v Rusku

Václav Havel přiletěl do Ruska na dvoudenní oficiální návštěvu, kde měl podepsat smlouvu o přátelských vztazích a spolupráci mezi Československem a Ruskou federací. Československo takovou smlouvu podepsalo jako první země z bývalého východního bloku. Na programu byl také podpis dohody o vypořádání majetkových a finančních otázek spojených s odsunem sovětských vojsk z československého území.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
31. 3. 2022|

30 let zpět: Helmut Kohl na oficiální návštěvě v Praze a v Bratislavě

Hlavním důvodem cesty německého spolkového kancléře Helmuta Kohla do Prahy bylo podepsání česko-německé smlouvy o dobrém sousedství a vzájemné spolupráci. Nemalou váhu měla ale také následná setkání s dalšími politickými představiteli Československa. Z Prahy se Kohl přesunul do Bratislavy a stal se vůbec prvním německým kancléřem, který oficiálně navštívil Slovensko.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
28. 2. 2022|