TÉMA

NHL

Premiér Fiala odletěl do Ameriky. Muniční iniciativa mu otevírá dveře

Poslední vývoj na Blízkém východě i podpora Ukrajiny proti ruské vojenské agresi budou tématy pondělních a úterních jednání premiéra Petra Fialy (ODS) ve Spojených státech. Řada amerických politiků i novinářů považuje cestu za důležitou díky české iniciativě na nákup munice pro Ukrajinu.
14. 4. 2024|

Z NHL je reklama na válku, chci pomoci ukrajinskému hokeji, říká Hašek

Bývalý hokejový brankář Dominik Hašek osobně podpořil sportovce na Ukrajině. Olympijský vítěz z Nagana se od počátku masivní ruské invaze ostře vymezuje proti účasti ruských i běloruských reprezentantů v mezinárodních soutěžích. „NHL je dnes bohužel reklamou na válku,“ řekl v Událostech, komentářích s tím, že zámořská soutěž by měla pomoci s obnovou Ukrajiny.
10. 6. 2023|

Dokud bude ruská armáda na Ukrajině, neexistuje, aby jel jediný ruský sportovec na Hry, říká Hašek

Sportovci reprezentují svoji zem a vlády využívají jejich úspěchů ve svém zájmu, ruští sportovci tak nyní propagují ruskou válku, zločiny na Ukrajině a imperialistické zájmy Moskvy, uvedl v pořadu Interview ČT24 bývalý hokejový reprezentant Dominik Hašek. Je tedy proti účasti Rusů na letních olympijských hrách v Paříži v příštím roce. Nesouhlasí ani s jejich případnou účastí pod neutrální vlajkou, jak se o tom nyní vede nejen v olympijském prostoru diskuse.
10. 2. 2023|

Bývalý hokejista Čechmánek dostal u soudu za podvod nepravomocně podmínku

Zlínský krajský soud nepravomocně uložil bývalému hokejovému reprezentantovi Romanu Čechmánkovi tříletý trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na zkušební dobu pěti let za podvod. Škoda podle rozsudku přesáhla 7,2 milionu korun. Čechmánek se zadlužil při podnikání. Podle státního zástupce si půjčoval peníze a objednával práce, i když věděl, že závazky nebude schopen splatit. Jednapadesátiletý Čechmánek vinu dlouhodobě popírá, hrozilo mu až osm let vězení.
19. 4. 2022Aktualizováno19. 4. 2022, 11:23|

Olympiádu v Pekingu čekají tvrdá proticovidová opatření. Česko chce letos napravit reputaci

Zimní olympijské hry v Pekingu startují za třiadvacet dní a čínské úřady podnikají řadu kroků, aby je pandemie narušila co nejméně. Hlediště zůstanou bez zahraničních diváků, sportovce čekají přísné izolace. Na olympiádu se chystají i čínští hokejisté, třebaže tomuto sportu příliš neholdují.
13. 1. 2022|