TÉMA

Kolínsko

Na letišti u Kolína vzplálo letadlo i hala. Zahynul jeden člověk

Jeden člověk ve středu zahynul při požáru na letišti Osičiny na Kolínsku. Předběžný odhad škody činí jedenáct milionů korun, z toho sedm na budově a čtyři na leteckém vybavení. Jak požár vznikl, zatím není jasné. Zřejmě šlo o manévr ultralehkého letadla poblíž hangáru a následný pád, příčinu určí odborníci z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Oheň, který zasáhl letadlo a halu, dostali hasiči pod kontrolu, snížený je i poplachový stupeň, řekli policejní mluvčí Barbora Schneeweissová a mluvčí středočeských hasičů Tomáš Bakalář.
26. 10. 2022Aktualizováno26. 10. 2022, 18:19|

Podle Nejvyššího soudu je nesporné, že nemovitosti Lichtenštejnů přešly na stát na základě Benešových dekretů

Nejvyšší soud (NS) odmítl dovolání Nadace knížete z Lichtenštejna a vládnoucího knížete Hanse Adama II. ve sporu o nemovitý majetek na Kolínsku. Rozhodoval před časem bez veřejného jednání, nyní zpřístupnil odůvodnění. Podle dostupných informací jde o první publikované rozhodnutí NS v poslední vlně žalob podávaných Lichtenštejny u různých okresních soudů. Rod držel v českých zemích rozsáhlý majetek, pozbyl jej v roce 1945 na základě Benešových dekretů.
11. 3. 2022Aktualizováno11. 3. 2022, 10:37|

Řidič auta, které na Kolínsku srazilo matku a dvě holčičky, je podezřelý z usmrcení z nedbalosti

Pětasedmdesátiletý řidič, který při páteční nehodě v Tatcích na Kolínsku usmrtil tříleté dítě a druhé vážně zranil, stejně jako jejich matku, je podezřelý z usmrcení z nedbalosti a z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Příčinou nehody byl zřejmě mikrospánek, uvedla v sobotu v tiskové zprávě policejní mluvčí Vlasta Suchánková.
13. 11. 2021|