TÉMA

Kód

Lety OK skončí. Stroje ČSA budou létat pod kódem Smartwings

České aerolinie přestanou od podzimu provozovat lety pod svou vlastní značkou s kódem OK. Od zimního letového řádu budou jak jejich, tak lety sesterských Smartwings operovány pod kódem QS, oznámila mluvčí Smartwings Group Vladimíra Dufková. Firma se tak podle ní snaží zefektivnit provoz.
15. 5. 2024|

Vakcínu mohou dostat i mladiství od šestnácti let, pokud to jejich zdravotní stav vyžaduje

K očkování se v Česku můžou hlásit i někteří pacienti starší šestnácti let. Kódy, přes které registraci v centrálním systému vytvoří, dostanou u ambulantních specialistů. Vhodná je pro ně ale pouze vakcína od společnosti Pfizer.
11. 4. 2021|

Přibylo přes deset tisíc nakažených, nemocní se mohou registrovat k očkování

Počet potvrzených případů koronaviru v Česku znovu překročil desetitisícovou hranici. V úterý testy odhalily 10 883 nakažených, to je zhruba o 3100 méně než minulý týden. Snížil se také počet hospitalizovaných, v nemocnicích bylo v úterý 8402 lidí s covidem. Chronicky nemocní se mohou od středy začít hlásit k očkování proti covidu-19 přednostně díky kódům od ambulantních specialistů. Přidělovat je mohou například kardiologové, onkologové, diabetologové nebo plicní lékaři.
24. 3. 2021Aktualizováno24. 3. 2021, 19:13|

Milion lidí už dostalo jednu dávku vakcíny. Podle HN jich vláda objednala méně, než mohla

První dávku vakcíny proti covidu-19 dostal už milion lidí a stát zvažuje prodloužení intervalu mezi dávkami, aby se alespoň první dávkou podařilo rychleji naočkovat víc lidí. V zemi trvá tvrdá uzávěra, ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) odmítl žádost Prahy a středních Čech, aby okresy Praha-východ a Praha-západ směly nad rámec omezení přejíždět do Prahy. Stát se ale již připravuje i na budoucnost, předseda Správy státních hmotných rezerv Pavel Švagr řekl, že na testy do škol přišlo 47 nabídek v ceně zhruba od 20 do 120 korun.
23. 3. 2021Aktualizováno23. 3. 2021, 22:37|