TÉMA

Kasina

Chrášťany schválily zákaz hazardu

Zastupitelé Chrášťan v úterý schválili vyhlášku zakazující provoz hazardu v obci. Hlasovali na základě výsledku referenda, které se konalo 14. června. Společnosti Bonver Win a CEC Praha už dříve podepsaly s vedením obce smlouvu o spolupráci, chtěly v Chrášťanech otevřít dvě kasina. Manažer společnosti CEC Praha Star Casino Miloslav Bohůnek prohlásil, že se zatím nebude vyjadřovat.
25. 6. 2024|

Ministerstvo navrhuje vyšší zdanění některého hazardu. Loteriím se ale mají daně snížit

Ministerstvo financí navrhlo pro příští rok zvýšení daní z většiny hazardních her. Stát by tak mohl získat zhruba 600 milionů korun. Vyplývá to z návrhu, který se podařilo České televizi získat. Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) navrhl v materiálu zaslaném koaličním partnerům růst daní třeba z kurzových sázek, rulet nebo z tombol. Naopak daň z loterií navrhl snížit. To kritizuje jak opozice, tak i některé vládní strany.
8. 4. 2023|

Obliba hazardu po koronavirové přestávce opět roste. Spor o hrací automaty nekončí

Obliba hazardních her roste. Loni Češi prohráli přes 36 miliard korun, to je o pět miliard víc než v roce 2018. Nejvíc peněz lidé nechali v herních automatech. A po útlumu během jarní koronavirové karantény se zájem opět zvyšuje. Některé iniciativy či například část pražských radních chtějí hrací automaty úplně zakázat.
26. 7. 2020|