TÉMA

Hostýnské vrchy

U Zlína se pohybuje nejméně jeden medvěd. Policie vyzývá k obezřetnosti

Odborníci potvrdili, že se u Zlína pohybuje medvěd. A zřejmě není jediný. Během uplynulých čtyřiadvaceti hodin na ně narazili turisté nebo sportovci hned na třech různých místech. Důkazem jsou i stopy a snímky z fotopastí. Protože ale šelmy nebyly nijak nebezpečné, zatím není důvod k vyhlášení mimořádných opatření.
12. 5. 2024|

Na chatu Na Tesáku se zatím vybralo dvě stě tisíc korun. Vyšetřování požáru pokračuje

Chata Na Tesáku v Hostýnských vrších má šanci na obnovení. V pondělí začala veřejná sbírka, ve které se za prvních 24 hodin vybralo už více než dvě stě tisíc korun. Chata Na Tesáku do základů vyhořela na konci ledna. Důvodem byla pravděpodobně technická závada. Hasiči škodu vyčíslili na dvanáct milionů korun.
15. 2. 2022|

Rozsáhlý požár zcela zničil chatu Na Tesáku v Hostýnských vrších

V Hostýnských vrších zasáhl v sobotu časně ráno rozsáhlý požár restauraci a chatu Na Tesáku. Objekt zcela zničil. S ohněm bojovalo na osm desítek hasičů, dřevěná chata vyhořela do základů. V objektu byli v době požáru dva lidé, hořící budovu ale stihli opustit. Škoda byla vyčíslena předběžně na dvanáct milionů korun. Hasiči zůstávají na místě i v podvečerních hodinách.
29. 1. 2022Aktualizováno29. 1. 2022, 17:23|

Spolu se stromy zničil kůrovec také stovky turistických značek. Revírnici hledají náhradu

Kvůli kůrovcové těžbě zmizely stovky turistických značek a rozcestníků. Například v Hostýnských vrších na Kroměřížsku komplikují orientaci v terénu rozsáhlé holiny prakticky bez stromů. Nápravu ještě do začátku prázdnin zajistí revírníci a Klub českých turistů.
10. 6. 2021|